Nieuws

In memoriam Jan en Els Faber-Van Leeningen

Vorige week werd bekend dat Jan en Els Faber-Van Leeningen zijn overleden.
Bij oudere Graspiepers zal de naam Jan Faber veel herinneringen oproepen. Zoon van onze ereleden Oege en Ina Faber, in 1961 samen met Floor Marcelis het eerste jeugdlid van de Graspiepers. Jan was groot en sterk voor zijn leeftijd, beschikte ook over een heel hard schot en speelde al mee met Heren 2 toen hij 13 jaar was. Zijn hockeycapaciteiten vielen ook buiten Drachten op, hij werd geselecteerd voor het Noordelijk jeugdelftal en later ook voor de Nederlandse Jeugd, waarmee hij 7 interlands speelde, waarvan de laatste vier als bijprogramma van de Olympische Spelen in München in 1972.

Daarnaast was hij zeer actief bij de Graspiepers, eerst in het Jeugdbestuur, later in de zaalhockey- en elftalcommissie en samen met Els van Leeningen, met wie hij in 1975 getrouwd is, in de Lustrumcommissie1980 ('Tussen piepjong en stickoud'). Els heeft ook een aantal jaren de adspirantencommissie geleid.
Na zijn militaire dienst (waarvoor hij zich als speler van het Nederlands Militair Team aardig kon drukken) rondde hij het CIOS in Heerenveen af. Ruim daarvoor had hij al het diploma Bondsoefenmeester A gehaald en heeft hij in de loop van de jaren ’70 bijna alle Graspieperteams wel getraind. Ook was hij als coach succesvol met kampioenschappen van jongens en meisjes A en deelname aan de Nederlandse kampioenschappen. Als slotstuk van zijn werkzaamheden voor de Graspiepers heeft hij nog een aantal jaren op woensdagmiddag samen met Marian de Vries de mini’s getraind. Het hockeyen zelf ging hem steeds moeilijker af vanwege (toen al) rugklachten.
Jan en Els verhuisden naar Grou en zochten hun toekomst op het water. Bij de Graspiepers zagen we ze nog hoogstens een enkele keer langs de lijn.
Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Joost de Vries

Nieuws afbeelding

Koop een lot, steun de Graspiepers!

Agenda van de week

12-6 Friesland Lease Bedrijfshock...
26-6 ALV
29-6 Kabouterhockey