Clubinfo - algemeen


Drachtster Mixed Hockey Club "de Graspiepers"


De DMHC "de Graspiepers” is een gezellige familieclub met ongeveer 400 leden, voor jongens, meisjes, heren en dames en van ieder niveau (van recreatie- tot prestatiehockey . Door de week wordt er twee keer getraind, in het weekend competitie gespeeld.

Het hockeyseizoen bestaat uit drie delen: van september t/m november wordt er veldhockey gespeeld, van december t/m februari zaalhockey en dan van maart tot juni het tweede deel van de veldcompetitie.
Bij het veldhockey speelt de jeugd (t/m 18 jaar) competitie op zaterdag, de senioren op zondag. De meeste zaalwedstrijden worden op zondag gespeeld. Voor senioren die geen competitie willen spelen maar wel buiten willen sporten/hockeyen, is trimhockey een mogelijkheid. 

Naast het hockey worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor de jong en oud(er).

Binnen onze vereniging hebben we de volgende categorieën: 

  • Kabouters
  • Jongste jeugd
  • Junioren
  • Senioren (veteranen, trim- en sevenshockey)
Zie voor meer info onder clubinfo/vereniging.

 

Een club met ambities!

Sportieve ambities
Op sportief gebied is al een aantal jaren geleden besloten om structureel te investeren in de jeugdafdeling in de vorm van goed opgeleide trainers, in- en externe toernooien en allerlei extra activiteiten. 
Voor de eerste dames- en herenteams is het doel om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen op basis van 'eigen kweek'. 

Ambities accommodatie
Op het gebied van de accommodatie heeft de club in Noord-Nederland altijd voorop gelopen bij de aanleg van kunstgrasvelden: in 1985 werd het eerste kunstgrasveld in Friesland aangelegd, in 2000 werd het eerste waterkunstgrasveld van het noorden in gebruik genomen. Sinds 2010 maken we gebruik van een nieuw clubhuis. In de zomermaanden van 2015 werden er twee nieuwe velden aangelegd. We beschikken nu over een water- en semikunstgrasveld

Accommodatie DMHC "de Graspiepers”:
Sportlaan 8, 9203 NW Drachten
Tel. 0512-515152

Vrijwilligers
Geen enkele sportvereniging kan goed functioneren zonder vrijwilligers. Ook bij de Graspiepers zijn veel leden actief binnen de club, terwijl daarnaast ook veel ouders zich inzetten bij het begeleiden van een team, bardiensten, commissiewerk, etc.

Gezelligheid
Graspiepers: een vereniging waar prestaties en gezelligheid hand in hand gaan. Met allerlei activiteiten naast het hockeyen voor jong en oud wordt de binding onderling en met de club versterkt.

Graspiepers online en social media
Veel informatie krijgen de leden via deze website, de verenigingsapp, Facebook en Instagram. 

    dmhcdegraspiepers         
 
Pieper Magazine en Pieper Nieuwsbrief
De Graspiepers heeft haar eigen glossy. Drie maal per seizoen verschijnt het Pieper Magazine met daarin veel interviews en foto's. 
Eens in de maand ontvangt elk lid/vrijwilliger per e-mail de Pieper Nieuwsbrief met daarin belangrijke informatie en laatste nieuwtjes van bestuur en commissies.

Sponsormogelijkheden bij de Graspiepers
Bij onze vereniging zijn veel mogelijkheden voor sponsoring. Voor meer informatie over sponsoring kijk op deze website onder sponsoring.


 

Koop een lot, steun de Graspiepers!

Agenda van de week

18-5 Kabouterhockey