Evenementen - De Kees en Keesjes Cup


De Kees- en Keesjes Cup is een toernooi voor alle leden, van senior tot 2e jaars F, met gezellig eten na afloop toernooi.

---------------------------------

Wat is de Kees- en Keesjes Cup?
Onze vereniging kent in haar bestaan enkele tradities. Eén daarvan is het jaarlijkse onderlinge toernooi: de Kees- en Keesjes Cup.

De naamgever van dit toernooi was in 1960 één van de oprichters van onze vereniging en één van onze eerste bestuurders. Kees de Vries. Destijds was hij onderwijzer op de lagere school aan de Gauke Boelensstraat, op de plaats waar nu het gemeentehuis staat, en hij is maar korte tijd lid geweest van onze vereniging. Hij verhuisde begin jaren zestig naar Middelburg en gaf de vereniging bij zijn vertrek een beker, de Kees Cup, met de bedoeling deze jaarlijks te gebruiken bij een onderling toernooi op Hemelvaartsdag*. Een onderling mixed toernooi voor alle spelers medewerkers en familieleden van onze vereniging.

Door de groei van de vereniging en het ontstaan van het minihockey kwam daar in de jaren zeventig de Keesjes Cup bij voor de allerjongste hockeyers. De winnende teams krijgen de Kees- en Keesjes Cup een jaar in hun bezit en zij zorgen ervoor dat deze (gepoetst en wel) weer aanwezig zijn op het eerstvolgende toernooi.

Veel oud Graspiepersleden hebben het nog altijd over het gezellige Kees Cup toernooi met de traditionele barbecue als einde van de toernooidag. Dus al méér dan 60 jaar een gezellige traditie.

* De laatste seizoenen wordt het toernooi verspeeld op de laatste zaterdag voor de competitiestart. Dus als openingstoernooi van het seizoen eind augustus/begin september.